Quooker Boiler-top

Quooker Boiler-top

Quooker is de uitvinder, ontwikkelaar en producent van de kokend-water-kraan. Voor de nieuwe uitvoering van dit succesvolle product realiseerden wij een nieuwe 'boiler-top'.

Elektronisch systeem

Quooker had het idee om de nieuwe uitvoering van het product uit te rusten met een elektrisch gestuurde magneetklep, bovenop de boiler. Zo ontstaat een veelzijdiger product en worden de warmteverliezen verder verkleind. Aan ons de vraag deze opzet op een compacte manier bovenop de boiler te realiseren. Rekening houdend met assemblagegemak, warmteverliezen en kostprijs. En zodanig vormgegeven dat dit een bijna 'onzichtbare' upgrade zou worden.

Puzzel

De puzzel met de noodzakelijke componenten en functies moet zo compact en slim mogelijk gelegd worden. Zo kan de vorm van de boiler-top zo dicht mogelijk de bestaande oplossing benaderen. En is met minimale aanpassingen op meerdere modellen Quooker boilers toepasbaar. Ook ontstaat een optimale warmtehuishouding.

Door nauw samen te werken met de ontwikkelaar van de elektronische regeling konden we een optimale vorm en afmeting van de printplaat realiseren. In 3D CAD werkten we alle onderdelen in kunststof en hoogwaardig isolatieschuim tot in detail uit.

Assemblage

Met prototypes en proefmodellen testen we of de oplossing naar wens functioneerde. Daarbij hebben we bijzondere aandacht gegeven aan de assemblage van het geheel. Dat is bij een dergelijk subsysteem met leidingen en bedrading van groot belang voor de kostprijsbeheersing en betrouwbaarheid.

Zie ook: