100 bezoekers bij Spark tijdens Wereldhavendagen

100 bezoekers bij Spark tijdens Wereldhavendagen

Bezoekers van de Wereldhavendagen Rotterdam konden afgelopen weekend (7 en 8 september) op excursie door het Merwe-Vierhavengebied, georganiseerd door Stadshavens. Zo konden zij ervaren hoe levendig, creatief en innovatief dit gebied in Rotterdam is. De 100 enthousiaste deelnemers bezochten onder meer de Spark-studio in het monumentale pand De Vertrekhal.

11 september 2013

Gemêleerde groep
Na een korte schets over de historie van het inspirerende pand en hoe Spark hier terecht is gekomen, kregen ze uitleg over de innovaties en producten die Spark heeft ontwikkeld. Sparkers Jurgen, Diederik en Maarten vertelden hen leuke achtergrondverhalen over de ontwikkeling van onder meer de vliegende auto PAL-V, de douchestoelen voor Invacare en Lopital, de Babboe bakfiets, de Carver en het ING-pinautomaatfront. Maar ze kregen ook leuke verhalen terug. Jurgen: “Er waren ouderen bij die in de buurt hebben gewoond of zelfs in dit pand hebben gewerkt, en kids die een vliegende auto helemaal te gek vinden!”

Fascinerend
De Wereldhavendagen laten zien hoe veelzijdig en fascinerend de havens van Rotterdam zijn en geven bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen bij interessante bedrijven in het havengebied.

Zie ook: www.wereldhavendagen.nl