Spark producten trekken aandacht op Syntens MKB Innovatie Top 100

Spark producten trekken aandacht op Syntens MKB Innovatie Top 100

De vliegende auto PAL-V, een wereldwijd bekende innovatie waar Spark vanaf het eerste moment bij betrokken is geweest, is het perfecte voorbeeld om te laten zien wat Nederlandse ondernemers in hun mars hebben.

30 juni 2013

De Syntens MKB Innovatie Top 100 opende dit jaar op spectaculaire wijze: cabaretier en presentator Dolf Janssen kwam het podium op in de vliegende auto PAL-V

Daarnaast stond een ander Spark product in de schijnwerpers. De LIFEHAMMER® EVOLUTION die Spark mede ontwikkelde voor Life Safety Products bereikte de 22e plaats in de Top 100. 

Innovatie in Veiligheid
Innovatief aan de LIFEHAMMER® EVOLUTION is het ‘volautomatisch redden’, het werkingsprincipe dat Spark ontwikkelde. Druk de hamer tegen de zij- of achterruit van de auto en de ultraharde keramische hamerkop verbrijzelt moeiteloos het glas. Daarna is hij direct opnieuw te gebruiken. De slimme veiligheidshamer is de meest gebruiksvriendelijke ter wereld, zowel voor volwassenen als voor kinderen. 

Spectaculaire opening
De bekendmaking van de Top 100 vond plaats op woensdag 12 juni in het Parktheater in Eindhoven. Daar presenteerden Syntens Innovatiecentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad voor de achtste keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De jury beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie.

In 2012 werd de LIFEHAMMER® productlijn, waar de EVOLUTION onderdeel van is, bekroond met een Red Dot Design Award.

Zie ook: www.syntens.nl/innovatietop100, www.lifehammerproducts.com, Spark en Life Safety Products, Life Hammer op Core77 site, Red Dot Design Award