Optelec introduceert de revolutionaire ALVA BC640 Brailleleesregel

1 november 2006

Met applaus ontving de markt deze maand de ALVA BC640 brailleleesregel van Optelec. Deze “Braille Controller” is ultra plat en licht, uitermate compact en heeft een voor deze markt tamelijk gewaagd design.

ALVA BC640

Spark verzorgde het gehele ontwikkelingstraject, waaronder de gehele ontwikkeling van nieuwe, kwalitatief hoogwaardige en zeer compacte braillecellen.

De uitdaging was om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten, en de functionaliteit uit te breiden. Het resultaat is de meest compacte en ergonomisch meest optimale brailleleesregel ter wereld.

alva-bc640 front

De plaatsing van de functietoetsen onder de braillekarakters is uniek en zorgt voor een gebruiksvriendelijke en eenvoudige bediening. Hiermee kunnen braillegebruikers moeiteloos lezen en slim navigeren.

De brailleleesregel kan door middel van USB of Bluetooth aan een PC gekoppeld worden. De tekst die op het beeldscherm staat wordt dynamisch gegenereerd op de brailleleesregel. De ALVA BC640 is tevens uit te breiden met een feature pack. Hiermee kan de gebruiker braille typen en voorgelezen tekst beluisteren.

Meer informatie op www.optelec.nl