Het begint met licht

Het begint met licht

Sustainder is een innovatief Nederlands merk dat smart city oplossingen levert. Een smart city kenmerkt zich door de gecombineerde inzet van informatietechnologie en het internet der dingen (IoT) om de stad te beheren en te besturen. Voor ons is de trend naar slimme stadsoplossingen net zo zichtbaar en onomkeerbaar als voor Sustainder. We realiseerden een armatuur voor slimme straatverlichting - de smart city begint met Anne.

13 april 2017

Sustainder zocht in de ontwikkeling van Anne naar een product dat de achterliggende filosofie van de smart city uitdraagt. In minder dan een jaar realiseerden we een kostenefficiënt nieuw product waarin 4 verwisselbare segmenten individueel te besturen zijn.

Anne is veel meer dan energiezuinige LED-verlichting. Ze is op afstand aan te sturen via een API en reageert op haar omgeving. De vier kanten van Anne zijn onafhankelijk van elkaar te besturen: zo kan het licht naar een woonhuis gedimd worden terwijl een voetpad verlicht wordt voor de passant.

Het innovatieve, verwisselbare cassettesysteem biedt ruimte aan verschillende sensoren. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om allerlei metingen te verrichten, bijvoorbeeld verkeersintensiteit of fijnstof. Door het eenvoudige uitwisselen van de cassette kan snel ingespeeld worden op nieuwe behoeftes. En kan men probleemloos upgraden naar nieuwe slimme technologie.

Dankzij de modulaire opbouw is Anne een flexibel product geworden, en een perfect platform voor toekomstige oplossingen. Daarmee is Anne klaar voor de toekomst die Sustainder en Spark voor ogen hebben.