Designboost op Salone del Mobile 2013

Designboost op Salone del Mobile 2013

De 52e editie van designbeurs Salone Internazionale del Mobile in Milaan vond dit jaar plaats van 9 tot en met 14 april. Sparkers Diederik Augustijn en Maarten Timmer spotten de laatste trends op het gebied van vormgeving en techniek.

1 mei 2013

Meubelmekka
Met meer dan 2.500 Italiaanse en internationale exposanten en in totaal 324.093 bezoekers van over de hele wereld is de Salone een waar mekka van meubelcreaties. De meubelbeurs toonde weer een mooie verzameling van de grote merken, nieuwe labels en jonge nieuwe ontwerpers.

“Opvallend ten opzichte van eerdere edities was dat er vooral nieuwe ontwerpen te zien waren en dat kleuren op een nieuwe manier werden gebruikt. Op de beurs is zo veel te zien, één dag is te kort om alles uitgebreid te bekijken. Wel hebben we veel highlights gezien een goed overzicht gekregen van wat er gebeurt op ontwerpgebied van meubels en interieurs,” vertelt Diederik.

Turning things upside down
Maarten: “We hebben tal van trends op het gebied van vormgeving, materiaalgebruik, details, kleurgebruik, samenwerkingsverbanden en productieprocessen gezien.” Soms zetten de Sparkers de boel letterlijk op zijn kop om goed te bekijken hoe een product is vervaardigd.

Verrassend
Op dag twee bezochten Diederik en Maarten Zona Tortona en Lambrate, twee gebieden in Milaan die hun deuren open hebben gezet voor exposities. In de prachtige omgeving met oude fabrieken en mooie binnentuinen ontdekten ze inspirerende exposities. “Hier waren de meest verrassende ontwerpers van de Salone del Mobile te vinden”, aldus Maarten. “Eén van de meest in het oog springende was een expositie met moderne designmeubelen in een oude kerk met fresco’s, een interessante combinatie.”

Energie
Ook Diederik kijkt terug op een geslaagd bezoek: “In twee dagen tijd hebben we veel leuke mensen ontmoet en fantastische inspiratie opgedaan. Wow, wat een energieboost!” Al tijdens de reis deelden de twee Sparkers hun inspiratie via Twitter (@SparkInnovators en @mrtntmmr) en zodra ze terug waren gaven ze een presentatie aan het hele Spark- team. Zo blijft het hele team scherp om continu passende en innoverende producten te ontwikkelen.

Zie ook: Salone del Mobile