Gewonnen: Twee Goed Industrieel Ontwerp erkenningen

24 oktober 2011

Spark heeft dit jaar twee Goed Industrieel Ontwerp (GIO) erkenningen binnengesleept. Voor ons is deze gerenommeerde ontwerperkenning een prachtige waardering voor de ontwerpfilosofie 'True Innovation' van Spark: een innovatieslag maken door betekenisvolle productvernieuwing.

Bekroond werden de skiboxconnector iZi2Connect en de EasyScan, een patiëntvriendelijke oogscanner. De feestelijke prijsuitreiking voor de GIO 2011 vindt plaats op dinsdag 25 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Snel, efficient en patiëntvrieEasyScanndelijk
De EasyScan maakt met ragfijne lasertechniek ongekend scherpe netvliesfoto's. Druppelen is bovendien overbodig. Oogcontroles verlopen hierdoor sneller, efficiënter en patiëntvriendelijker.

Spark zorgde ervoor dat kracht, kwaliteit en precisie zich manifesteren in de vormgeving. Onder meer de uit de behuizing opkomende camera, de bodemplaatdetaillering met LED-indicaties, de joystick voor traploze verstelling in drie dimensies en de graphics en kleuraccenten, stralen robuustheid en precisie uit.

 

Simpel en veiligDakkoffer klem
Spark ontwierp voor HTS Packline from scratch de iZi2Connect: een connector om skiboxen snel en simpel vanuit de box veilig aan de dakdragers van een auto te bevestigen.

De iZi2Connect is uiterst compact en bevat geen losse onderdelen. Daardoor is er weinig ruimteverlies en is de ski-boxbevestiger zeer eenvoudig in gebruik. Intensieve crashtesten wijzen uit dat de connector zelfs bij grote mechanische krachten niet losschiet.