iF DESIGN GOLD AWARD 2022 voor Holmatro’s Pentheon serie & Spark

iF DESIGN GOLD AWARD 2022 voor Holmatro’s Pentheon serie & Spark

PERSBERICHT: Rotterdam, 21 april 2022 – Spark design & innovation heeft dit jaar samen met haar opdrachtgevers uitmuntend gescoord bij de iF DESIGN AWARDS, de wereldberoemde designprijzen. Voor maar liefst drie producten werd een award in de wacht gesleept.

21 april 2022

Een iF DESIGN AWARD voor ZiuZ ApolloZ - het volgende generatie controleapparaat voor medicijnzakjes – en een iF DESIGN AWARD voor ELDES muuun - het slimme rook- en koolmonoxidedetectiesysteem voor de volgende generatie woningen. Klap op de vuurpijl was de felbegeerde iF DESIGN GOLD AWARD voor Holmatro’s Pentheon serie - gereedschappen waarmee reddingswerkers mensen bevrijden die vastzitten in autowrakken.

Uniek design

Elk jaar organiseert de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld, iF International Forum Design GmbH uit Hannover, de iF DESIGN AWARD. De producten overtuigden de 132-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, van hun unieke design ten opzichte van de bijna 11.000 concurrerende inzendingen uit 57 landen.

Stevig fundament

Managing partner Michel van Schie over dit mooie resultaat: “De kracht van Spark zit onder meer in de intensieve en langdurige samenwerking met onze klanten. Zo hebben we in 2017 ook al voor Holmatro en ZiuZ iF AWARDS mogen ontvangen (toen ook een GOLD AWARD voor ZiuZ IRIS). We zijn heel trots dat we op dit stevige fundament hebben mogen doorbouwen samen met onze klanten.”

Slimme oplossingen voor reddingswerkers

Het juryrapport voor GOLD winnaar Holmatro’s Pentheon serie: “Dit ontwerp is een voorbeeld van naadloze samenwerking tussen ontwerpers en ingenieurs, wat resulteert in een zeer effectieve en betrouwbare set gereedschappen voor reddingswerkers. De keuze van materialen en kleuren zorgt ervoor dat de merkidentiteit direct herkenbaar is. Slimme oplossingen zijn er in overvloed, bijvoorbeeld de innovatieve lichte en superstabiele draaggreep.”

Meer informatie

Op www.ifdesign.com is onder “Winners & Ranking” meer informatie over alle winnende producten te vinden:

Over Spark

Spark design & innovation staat bekend om de innovatieve, betekenisvolle en vaak technisch uitdagende producten die we ontwikkelen voor opdrachtgevers in Nederland en het buitenland, variërend van start-ups tot multinationals. Dit doen we met ons multidisciplinaire team van getalenteerde ontwerpers in onze innovatiestudio in Rotterdam. We inspireren elkaar, dagen elkaar uit en werken zo constant aan het verbeteren van onszelf en Spark als geheel.

Over iF DESIGN AWARD

Sinds 1954 is de iF DESIGN AWARD erkend als keurmerk van hoge kwaliteit en uitmuntend design. Het merk iF Design is wereldwijd erkend voor uitstekende ontwerpservices en de iF DESIGN AWARD is een van de meest belangrijke designprijzen ter wereld. Inzendingen worden een award toegekend in de volgende disciplines: product, verpakkingen, communicatie en service design, architectuur en interieurarchitectuur, evenals professioneel concept, gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI).