Inspiration & Innovation Rotterdam

23 juni 2011

Rotterdam bruist van de inspirerende activiteiten. Spido en Industrieel Toerisme bieden vanaf 28 juni trips langs een aantal toonaangevende partijen uit de creatieve industrie in Rotterdam. Daarbij kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen krijgen bij creatieve bedrijven.

Spido en Industrieel ToerismeDinsdag de 28e wordt aan boord van de James Cook van rederij Spido het startsein gegeven voor de verbinding tussen de creatieve industrie en industrieel toerisme. Naast Spark vormen de volgende creatieve bedrijven onderdeel van dit initiatief:

Creative Factory. Oorspronkelijk een graansilo; nu hebben ruim 70 creatieve ondernemers hier hun bedrijfsruimte. Met elkaar leveren zij 120 arbeidsplaatsen. Jonge ondernemers komen hier tot bloei. De Creative Factory is het nieuwe lanceerplatform voor creatief talent en wordt ook gebruikt voor feesten en evenementen. 

Schiecentrale. In het Lloydkwartier Rotterdam staat de Schiecentrale. In de setting van markante oude en inspirerende nieuwe gebouwen werken talloze creatieve bedrijven samen om films, video's, commercials, programma's, animaties, muziek, clips, sites, games en kunst te produceren.

Luxor Theater. In 2001 opende het nieuwe Luxor Theater - aan de voet van de Erasmusbrug - haar deuren. Daarmee was Rotterdam een groot amusementstheater (ca 1500 stoelen) rijker. Het Luxor Theater is een indrukwekkend gebouw van architect Peter Wilson. Het gebouw, verrassend van buiten én van binnen, heeft alle ingrediënten om elk bezoek tot een succes te maken.

Spark satellietfoto