Introductie Holmatro op Interschutz 2010

8 juni 2010

Interschutz 2010Holmatro introduceerde op de Interschutz 2010 in Leipzig een nieuwe lijn innovatieve producten om reddingswerk sneller, veiliger, en makkelijker mee te maken. Een van die nieuwe producten is de in samenwerking met Spark ontwikkelde Personal Power Pump SPU 16 PC; een kleine geluidgedempte pomp voor hydraulisch reddingsgereedschap.

Een meer toepasselijke productintroductie was niet mogelijk; de Interschutz is 's werelds grootste internationale beurs voor brandveiligheid, reddingswerk, noodhulp, veiligheid en beveiliging.

Holmatro SPU 16 PCExtreem stil
In reddingsoperaties door de brandweer is hydraulisch gereedschap van levensbelang; bijvoorbeeld om verongelukte auto's mee open te knippen en beknelde slachtoffers te bevrijden. De Holmatro SPU 16 PC is een nieuwe stap in de markt voor hydraulische hogedrukpompen; hij is compacter, lichter van gewicht en stiller.

In de reddingsituatie is het van groot belang voor slachtoffer én reddingswerker dat de pomp extreem stil is; zowel in verband met communicatie als het welbevinden van het slachtoffer. Het koppelmechanisme voor het hydraulische gereedschap en de bedieningsknoppen zijn bij elkaar gegroepeerd voor een eenvoudige bediening. LED-verlichting van het aansluitpunt voor het gereedschap garandeert ook in het donker een optimaal en snel werktempo.

ECO-stand
Dankzij het lage gewicht (16,7 kg) en de ergonomische vorm kan één persoon de pomp veilig dragen. De pomp staat standaard in ECO-stand; de elektronische motorregeling schakelt dan meteen terug naar stationair toerental als het gereedschap niet wordt gebruikt. Dit minimaliseert brandstofverbruik, geluidsoverlast en uitstoot.

Lees hier verder over de SPU 16 PC.

Bekijk hier de pomp in actie: