ClearReader+ introductie op Sight City 2010

1 mei 2010

Sight City Frankfurt 2010Optelec introduceerde op de Sight City 2010 in Frankfurt onlangs een bijzonder nieuw leeshulpmiddel dat werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Spark. Dit hulpmiddel, de ClearReader+, heeft een unieke functie: het automatisch omzetten van gedrukte tekst in spraak. Dit biedt niet alleen een grote uitkomst voor blinden en slechtzienden, maar ook voor analfabeten en dyslectici.

Grensoverschrijdend
De ClearReader+ heeft een uitklapbare camera-arm waar de gebruiker bijvoorbeeld een krant, boek of tv-gids onder kan plaatsen. Na een druk op de scanknop maakt de camera een foto van de tekst en leest die tekst binnen enkele seconden automatisch voor.

Optelec ClearReader+De Optelec ClearReader+ is een belangrijk maatschappelijk hulpmiddel voor blinden, slechtzienden, analfabeten en dyslectici. Het product werkt grensoverschrijdend door standaard vier talen aan te bieden: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Ook de voorleessnelheid is instelbaar.

Hulpmiddelen
De goede samenwerking tussen Optelec en Spark leidde eerder al tot verschillende innovatieve en succesvolle hulpmiddelen voor onder meer blinden en slechtzienden. Mooie voorbeelden zijn de Compact+ digitale leesloep, een brailleleesregel en de ClearView+ digitale leesloep.

Lees hier verder over de ClearReader+.