Jureren Health Innovation Challenge

Jureren Health Innovation Challenge

Op 3 november wordt de Zorg41 Summit voor de tweede keer gehouden bij Erasmus Centre for Entrepreneurship in de Rotterdam Science Tower. Het evenement is voor iedereen, van ondernemers tot zorgverzekeraars, die geïnteresseerd is in innovaties om zorg toekomstbestendig te maken. Wij mogen een belangrijk programmaonderdeel jureren: de Health Innovation Challenge.

1 november 2016

Nieuwe ideeën, concepten en innovaties

Robert Barnhoorn (managing director Spark design & innovation) zal tijdens de challenge aan de jurytafel plaatsnemen. Hij wordt vergezeld door Hubert Vermeer (managing partner Holland Venture) en Edwin van der Meer (voorzitter RvB BovenIJ ziekenhuis). Zij zullen zich buigen over vernieuwende, creatieve zorgoplossingen. Een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in grote zorgvraagstukken en om te verkennen hoe we deze  in de toekomst kunnen aanpakken. Vorig jaar won een Internet of Things-oplossing: “Een netwerk van sensoren op lantaarnpalen, waarmee gesignaleerd kan worden of iemand een vooraf ingesteld netwerk verlaat aan de hand van RFID-technologie. Bij het verlaten wordt een bericht/signaal verzonden naar het netwerk van hulpverleners en mantelzorgers, die hierop actie kunnen ondernemen.”

Health Innovation Challenge

De deelnemers van de challenge bestaan uit MKB-ondernemers, van binnen en buiten de zorgsector, en gerenommeerde zorginstellingen. Samen gaan zij essentiële, organisatie-overstijgende uitdagingen aan in de zorg, om tot nieuwe oplossingen te komen. Uiteindelijk wordt een strategie ontwikkeld op basis van de meest veelbelovende ideeën. We zijn benieuwd wie er dit jaar in de prijzen gaat vallen! Jij ook? Houd onze website in de gaten.