Kennisdeling: Sparker Maarten geeft schetscursus

Kennisdeling: Sparker Maarten geeft schetscursus

In de Spark-studio heeft iedereen zo zijn specialisme en daardoor kunnen we veel van elkaar leren. We organiseren dan ook regelmatig interne cursussen.

16 januari 2014

Schetscursus
Om de teken- en schetsvaardigheden op te frissen gaf Sparker Maarten Timmer aan zijn collega's drie workshops: het schetsen van ideeën, concepten en het maken van tekeningen voor communicatie doeleinden.

Na de uitleg volgden concrete tekenopdrachten. Tijdens de workshop werden de schetsen opgehangen en besproken. Daarnaast werden er tips & tricks met elkaar gedeeld. Een belangrijke boodschap: wees niet bang om te tekenen.

De belangrijkste lessons learned? Kies een goed perspectief, teken groot, gebruik lange lijnen en zet nette arceringen.

Schetscursus deelnemers oefenen Schetscursus close-up

Meer kennis
We volgen niet alleen interne cursussen, we halen ook nieuwe kennis in huis door regelmatig deel te nemen aan masterclasses, trainingen en workshops. Zoals een training over CE keurmerken voor medische tools. We weten nu wat er tijdens het ontwerpproces gedaan moet worden om later de keuring soepel te laten verlopen. Ook hebben diverse Sparkers de afgelopen tijd deelgenomen aan masterclasses van de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Onderwerpen die aan bod zijn gekomen:  User-centered Innovation, Strategies for Sustainable Design and Creative Collaboration in Product Innovation.

Begin 2014 staat weer een interne cursus gepland, computer-aided design (CAD). Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de samenwerking binnen grote projecten; het tegelijkertijd werken aan de vormgeving en engineering in een groot team.

Onze kennis en kunde blijft groeien, we zijn een nieuwsgierig team en grijpen interessante kansen aan om nieuwe kennis op te doen. Zo worden we elke dag nog beter in wat we doen.