Laatste test Rescue Tip-Board geslaagd

Laatste test Rescue Tip-Board geslaagd

Begin september vond de generale repetitie plaats met het Rescue Tip-Board, het opblaasbare, kantelende reddingsvlot.

15 september 2012

Het vooruitstrevende reddingsmiddel werd getest in een Utrechtse gracht. Dit gebeurde onder het toeziend oog van belangstellende media en omwonenden. Uiteraard was veiligheidsspecialist HONOR Safety & Consultancy die het Rescue Tip-Board op de markt brengt, ook aanwezig.

Snel klaar voor gebruik
Om het innovatieve reddingsvlot te testen werd een reddingsoperatie nagebootst. Daarbij werd de volledige procedure doorlopen inclusief aanrijden van de tankautospuit, het basisvoertuig dat de brandweer inzet bij ongevallen en brandbestrijding. Het Rescue Tip-Board werd snel en eenvoudig uit de handige opbergtas gehaald. Bij het aansluiten van de fles om het vlot op te blazen, bleken de ventielen ook in de praktijk goed te werken. Het Rescue Tip-Board was in een mum van tijd klaar voor gebruik. Sinds de test met het tweede prototype deze zomer op de Noord Aa bij Zoetermeer zijn bovendien de luchtkamers in het vlot gefinetuned, waardoor de lucht optimaal wordt verdeeld over de luchtkamers.

Enthousiaste reacties
Brandweerlieden van Veiligheidsregio Haaglanden en Utrecht konden om beurten het vlot testen. Zij hadden zonder training direct door hoe het redmiddel werkte en zij volbrachten de reddingsactie dan ook goed. De brandweermannen waren zeer enthousiast over de compacte vorm, Rescue Tip-Board test Utrecht 2de eenvoudige bediening, de efficiëntie en het veilige gebruik van het reddingsvlot en toebehoren. “Met het Rescue Tip-Board kunnen we drenkelingen sneller bereiken en op een voor het slachtoffer en voor onszelf minder belastende en veiligere manier de drenkeling redden. Dit product maakt werkelijk het verschil tussen leven en dood!”, aldus een enthousiaste brandweerman.

Zie ook: projectbeschrijving Rescue Tip-Board, www.honor-safety.nl, www.vrh.nl, www.watersave.nl, Opblaasbaar reddingsvlot succesvol getest, Reddingsvlot voor drenkelingen