Lea’s Red Dot Design Award: zie je wel!

Lea’s Red Dot Design Award: zie je wel!

Zorgrobot Lea won onlangs een Red Dot Design Award, een van de meest prestigieuze awards die een bureau als Spark kan winnen. Extra bijzonder is dat we hem (en andere prijzen) winnen met een project dat al onze kernwaarden omvat: samenwerking, health, innovatie en integraal ontwerp.

14 mei 2019

Samenwerking en zorg

Lea is vanaf de eerste dag een toonbeeld van samenwerking geweest, waarin eenzijdige overwegingen ondergeschikt waren aan het gedeelde doel tussen Spark en opdrachtgever Robot Care Systems (RCS). En waar we opdrachtgever zeggen, bedoelen we in feite partner. Want de open samenwerking tussen gelijkwaardige partijen was zoals zo vaak ook hier een succesfactor. Dat die samenwerking dan ook nog plaatsvindt in de health sector - een sector waar we ons van nature thuis voelen – is in zo’n geval meer dan een bonus. 

Innovatie en integraal ontwerp

Een geavanceerde robot, boordevol intimiderende techniek, die toch geaccepteerd wordt door een kritische doelgroep, vraagt het uiterste van je ontwerp- en innovatievermogen. Het uiterste is exact wat we hebben neergezet door het ontwerp integraal aan te pakken. Door te bedenken, te bouwen en te beoordelen en weer door te gaan te gaan met bedenken. Zodat alles past, elkaar aanvult en waar mogelijk versterkt.

We zijn bijzonder dankbaar voor deze Red Dot Award. Om gekozen te worden uit een breed veld indrukwekkende inzendingen is al een feest op zich. Maar bovenal kunnen we met deze award elkaar wederom aankijken en zeggen: “Zie je wel.”    

Zie ook: