Medica en precisiebeurs

Medica en precisiebeurs

Inspiratie en kennis halen wij regelmatig uit beurs bezoeken. Vorige week stonden de Precisiebeurs en de Medica op de agenda; met de nieuwste productietechnieken, operatie apparatuur en robotica, de hoogte punten op een rijtje.

15 december 2014

Productietechnieken voor de allerkleinste onderdelen op de Precisiebeurs

De week begon met de Precisiebeurs in Veldhoven, voor ons waren hier vele interessante productietechnieken te bewonderen, zoals chemisch etsen van zeer dun plaatmateriaal, klein en accuraat zetwerk en hoog nauwkeurig 3D lasersnijden, we hebben ons netwerk van toeleveranciers weer flink kunnen uitbreiden.

Daarnaast was er een overvloed aan state-of-the-art kleine actuatoren, nano-meter positionering met behulp van snelle piezo’s en zeer compacte pneumatica en micromotoren; klein en robuust genoeg zijn om de diepe ruimte in te schieten en op een komeet te landen. Indrukwekkend was ook een robot die zich contactloos magnetisch onder het plafond kan bewegen.
Inspiratie en de laatste ontwikkelingen in de medische wereld bekijken op de Medica en CompaMed

Maar liefst 6 Sparkers zijn naar de Medica en CompaMed in Dusseldorf geweest om ons nog verder te verdiepen in de laatste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van medische tools, operatiekamers en revalidatie. Dé grootste medische beurs zorgt voor een eindeloze hoeveelheid inspiratie, hieronder een kleine selectie.

Innovatieve operatieapparatuur en handheld devices die helpen tijdens minimaal invasieve operaties. Hoogstaande technologieën die de veiligheid voor de patiënt vergroten, zorgen voor een snellere revalidatie, minder kans op infecties en een korter verblijf in het ziekenhuis.

Bijvoorbeeld de slimme Siemens röntgen apparatuur, die tijdens het opereren opnames kan maken en minimaal invasieve operatie apparatuur als de Da Vinci.

Op het gebied van de revalidatie springt vooral de grote diversiteit aan lichtgewicht implantaten voor reconstructies van het skelet er uit. Samen met de nieuwste revalidatie en trainingsapparatuur voor zorgen ze ervoor dat bijna iedereen weer een zelfstandig en vrij leven kan leiden!

Alles bij elkaar erg inspirerende beurzen die het gehele team motiveren, ons netwerk van leveranciers vergroten en zorgen voor een boost in de medische ontwikkelingen.