Meer ruimte voor creatieve dialoog

Meer ruimte voor creatieve dialoog

Spark blijft innoveren en vergeet daarbij niet zichzelf ook onder handen te nemen. Sterker nog: we zitten momenteel midden in een verbouwing. We groeien, dus we breiden uit en passen gelijk de lay-out grondig aan. Maarten Wilming, partner bij Spark: “Zo’n verandering doet wat met het bedrijf, met de cultuur. Cliché of niet, het is echt een frisse wind.”

12 maart 2020

Creatieve dialoog

De herindeling concentreert zich rond een aantal zones waar projecten gedurende hun looptijd een permanente aanwezigheid krijgen. Een plek waar het team, al dan niet met de klant, à la minute terecht kan om samen te werken, te overleggen, prototypes te testen en keuzes te maken zonder aan de beperkingen van een computerscherm vast te zitten. Wilming licht toe: “Digitaal werk is hooguit drie computerschermen groot, maar de fysieke wereld is veel groter. Wanneer je 20 designschetsen naast elkaar kan zien, of 10 prototypes kan vasthouden in plaats van er drie op een scherm te bekijken, dan doet dat wat met je denkproces. Daarnaast is ontwerpen niet alleen een kwestie van in je eentje in je zone zitten, diep nadenken en creëren. Een belangrijk element is wat je sámen doet en de reacties op elkaars ideeën en inzichten. Iedereen stelt andere vragen. Die creatieve dialoog - daar geloven wij in, en die stimuleren we hiermee.”

 

 

 

Een stukje Spark

De nieuwe indeling illustreert ook het belang dat Spark hecht aan duurzame klantrelaties, zegt Wilming. “Met sommige van onze klanten werken we al jaren samen. Die klanten hebben eigenlijk een stukje Spark, onder andere in de vorm van de mensen die hier aan hun projecten werken, de kennis, materialen en apparatuur. Met deze indeling maken we dat stukje Spark ook visueel herkenbaar.”

Makers District M4H

De uitbreiding illustreert Sparks vertrouwen in de ontwikkeling van het Merwe Vierhavengebied (M4H) naar een makers district, met ruimte voor wonen en voor creatieve en innovatie bedrijven. Wilming: “Daarom verkassen we niet gewoon naar een groter pand ergens anders in de stad. We voelen ons thuis in dit gebied. We zien de toekomstige ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet en willen waar mogelijk graag actief aan die ontwikkelingen bijdragen.”