Meet Gert en Petra!

Meet Gert en Petra!

Er lopen hier al aardig wat maanden twee nieuwe collega’s rond die we nog niet aan je hebben voorgesteld. How rude! Hoog tijd om onszelf manieren te leren en deze twee Sparkers aan je voor te stellen of – liever gezegd – ze de gelegenheid geven zichzelf aan je voor te stellen. Ze zijn allebei niet op hun spreekwoordelijke mondje gevallen, dus dat zal geen probleem zijn. Hier zijn Petra en Gert!

14 november 2018

Gert Maass

“Ik werk sinds eind maart bij Spark als industrieel ontwerper. In de periode daarvoor heb ik veel verschillende dingen gedaan. Zo heb ik vier jaar lang in China gewerkt aan de ontwikkeling van onder andere een lichtgewicht catering trolley voor de luchtvaart, opgebouwd uit composieten. Ik was verantwoordelijk voor het ontwerp en het opstarten van de fabricage ervan. Een mooie tijd waarin ik veel materiaalkennis heb opgedaan en leerde hoe je mensen kunt motiveren. Daarnaast kon ik er pragmatisch te werk gaan, iets wat me altijd aanspreekt. 

Het geeft me een kick als ik vorm en functie kan combineren en projecten verder kan helpen met werkbare, schijnbaar simpele oplossingen. Die zijn vaak het moeilijkst te bedenken. Wat dat betreft zit ik bij Spark op de juiste plek. Mijn kennis van het maken van producten in serieproductie komt hier goed van pas om tot realiseerbare ideeën en concepten te komen. 

Wat ik echt mooi vind om te zien is hoe in de studio verschillende specialismen samenkomen en de krachten gebundeld worden om tot grensverleggende vernieuwingen te komen. En toeval of niet, ook nu ben ik weer bezig met een innovatief product voor de luchtvaart!”

 

Petra van der Schoor

“Het kan zomaar zijn dat we elkaar al eens aan de telefoon hebben gesproken. Vanaf januari werk ik namelijk op het secretariaat van Spark. Ik doe het werk samen met Renske Nobel en Sjoukje Versloot. Overigens doe ik wel meer dan alleen de telefoon opnemen. Zo onderhoud ik externe contacten en help ik collega’s met uiteenlopende administratieve taken. En dat lukt heel goed. Ik vind het mooi om mensen blij te maken! 

Voordat ik bij Spark kwam werken, was ik gastvrouw in de uitzendbranche. Wat ik nu doe zie ik als een mooie stap voorwaarts. Spark is persoonlijker en kleiner en ik vind het heel tof om in een hecht team te werken. De klik met de collega’s was meteen goed. Misschien komt dat wel omdat ik het werkgebied machtig interessant vind... Ik sta bij de Gamma al met bewondering naar al die verschillende schroefjes met elk een eigen toepassing te kijken, maar hier bij Spark zie je pas echt wat je met slimme techniek kunt bereiken.”