Meet the family!

Meet the family!

Spark ontwerpt producten sinds 1992. Jarenlange ervaring geeft niet alleen interessante producten maar ook productnamen. Bij een korte terugblik viel ons op dat we inmiddels een mooie reeks voornamen verzameld hebben. Maak kennis met de Spark-familie, wij willen graag aan u voorstellen: Felix, Sam, Lea, Henk, Iris, Toon en de jongste telg in de familie, Anne!

13 april 2017

What’s in a name?

De naam FELIX staat voor geluk en succes. En dat bracht hij ons: wij wonnen een European Product Design Award met de FELIX Pro 3D-printer.

De naam van beveiligingsrobot SAM komt voort uit het acroniem: Safe, Autonomous, Mobile. Als beveiliger van de toekomst kan SAM autonoom functioneren, net zoals een menselijke beveiliger.

Met zorgrobot LEA (Lean Elderly Assistant) wordt de ouderenzorg van de toekomst gedefinieerd. Robottechnologie voor slimme ondersteuning in het dagelijks leven van deze doelgroep.

Ga je binnenkort op reis? Dan is HENK je ideale reispartner: een koffer van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hij dankt zijn naam aan een bijzonder eenduidig acroniem: ‘high-end koffer’. Of toch aan de naam van de opdrachtgever…

De medicijnzakjesscanner van ZiuZ Medical verleent zorg met een scherpe blik. Daarom een naam met een knipoog naar functie. Ontmoet IRIS.

In 2013 wonnen we een GIO erkenning met Toon® van Eneco: een revolutionaire thermostaat die de consument voor het eerst een helder beeld geeft van energieverbruik en -kosten.

Voor ons is de trend naar slimme stadsoplossingen onomkeerbaar. Recent werd Anne geïntroduceerd: een armatuur voor slimme straatverlichting. Deze toekomstgerichte oplossing kan bijvoorbeeld uitgebreid worden met vele sensoren om er een echte “smart city hub” van te maken.