Met Spark de lucht in!

Met Spark de lucht in!

Max van Klink en zijn vader Arjen, winnaars van Spark’s LEGO PAL-V fotowedstrijd, mochten zaterdag 1 december hun welverdiende gyrocoptervlucht maken.

6 december 2012

Vanwege de weersverwachting is het nog even spannend of de vlucht door kan gaan, maar gelukkig zijn de weergoden hen goed gezind. De winnaars staan ’s morgens klaar op Lelystad Airport voor de proefles. Nadat Spark directeur Robert Barnhoorn de winnaars persoonlijk heeft gefeliciteerd, start onder het genot van een stuk taart, de instructie.

Instructeur Remco van Ravenzwaaij van Autogyro School NL vertelt wat voor toestellen hij gevlogen heeft en hoe de autogyroschool tot stand is gekomen. Vervolgens legt uit wat een gyrocopter is en hoe het vliegen met een autogyro werkt. Daarna is het tijd om het zelf te ervaren, op naar de gyrocopters!

Volwaardig reporter
Er staan drie generaties gyrocopters, de Mt-03, de Calidus en de Cavalon. Na aanvullende uitleg is het tijd om te vliegen. Max (12 jaar) is als eerste aan de beurt en hij mag met de Cavalon de lucht in. Als Max en Remco zijn geïnstalleerd, vertrekken ze naar de ultra light strip aan de andere kant van het vliegveld om op te stijgen. Na een half uur durende vlucht, landt de gyrocopter weer en stapt Max met een ‘big smile’ uit. Remco: “Max heeft als een volwaardig reporter de vlucht vastgelegd.” Max vertelt enthousiast: “Toen we over de A6 vlogen, zagen we waarom de weg vanmorgen was afgesloten. Er werd net een vrachtwagen opgetakeld die op zijn kant over de weg lag!” Genoeg te zien dus...

Daarna is vader Arjen aan de beurt. Ook hij vindt de vlucht met de Cavalon geweldig. "Uniek om met een gyrocopter te vliegen! Het was geen vliegtuig en ook geen helicopter, het was in elk geval opvallend rustig en stabiel. Spark bedankt voor deze kans en piloot Remco voor de vlucht en alle uitleg!"

Na afloop ontvangen Max en Arjen een luchtdoopcertificaat als bewijs van hun eerste gyrocoptervlucht. Het was een onvergetelijke dag!

Gyrocoptervlucht Max van Klink certificaat Gyrocoptervlucht Arjen van Klink certificaat

Zie ook: LEGO PAL-V actie: and the winner is…, project PAL-V, www.autogyroschool.nl