Nieuwe medewerker Mathieu Wernsen

Nieuwe medewerker Mathieu Wernsen

Mathieu hoorde op een feestje in Amsterdam over een vacature bij Spark. Uiteindelijk solliciteerde hij. “Toen had ik twee aanbiedingen liggen. In de andere baan zou ik alleen gaan programmeren en 10 jaar lang hetzelfde trucje doen. Daar word ik niet gelukkig van. Bij Spark lopen mensen uit uiteenlopende disciplines rond. Dat vind ik belangrijk want daar kan ik van leren.”

18 februari 2020

12 uur programmeren

Mathieu gaat bij Spark aan de slag als mechanical engineer én softwareontwikkelaar. Zijn dat niet twee volledig verschillende disciplines? Voor Mathieu volgt het één natuurlijk op het ander. “Ik was als kind al bezig met dingen bouwen, met dynamo’s en propellers lampjes laten branden en zo. Later kwam daar het software schrijven bij. Daar kan ik mezelf goed in verliezen. Ik kan zo 12 uur achter elkaar programmeren. In de praktijk ligt het voor mij in elkaars verlengde. De machine die je ontwerpt moet geprogrammeerd worden om ook echt te werken.”Succes ermee

Daarin ligt een ander, zwaarwegend argument om zijn oude baan voor een nieuwe bij Spark te verruilen, legt Mathieu uit. “Ik schreef softwareapplicaties voor onze klanten maar was nooit echt met mijn handen bezig. Ik wil met m’n hoofd én m’n handen bezig zijn. En met het héle product. Dus niet een model ontwerpen en het dan met een ‘Succes ermee’ doorschuiven, maar het ook uitwerken, testen… de cirkel rond maken. Spark heeft mijn functieomschrijving speciaal aangepast om daar in te voorzien. Daarnaast werk je hier doorgaans aan meerdere projecten tegelijk, in teamverband en met de vrijheid om het in te vullen zoals je wilt. Dat vind ik erg prettig werken.”

Waar een feestje in Amsterdam al niet goed voor is!