Minister enthousiast over PAL-V

6 mei 2009

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat was eind april aanwezig bij een praktijkproef van de PAL-V, de vliegauto waar Spark op dit moment hard aan werkt. De minister toonde zich enthousiast: 'Denk eens aan de geweldige exportmogelijkheden als Nederland de eerste vliegauto ter wereld ontwikkelt!' zei hij voor de camera's van RTL4.

Spark intitiatiefnemer PAL-V
Robert Barnhoorn (directeur Spark) en John Bakker (nu directeur PAL-V) deelden jaren geleden dezelfde droom: een auto ontwikkelen die kan vliegen. Ze besloten de handen ineen te slaan en samen zo'n vervoermiddel te ontwikkelen. Sindsdien is veel bereikt: een consortium van ondernemers heeft het idee omarmd en investeert in het product. Ook ministeries en andere betrokken instanties doen er alles aan om de PAL-V te laten vliegen.

Spark werkt aan prototype
De ontwerpers van Spark werken ondertussen dag in dag uit aan het technisch uitwerken van de PAL-V. Het realiseren van de transformatie van rijden naar vliegen staat op dit moment centraal. Over enkele maanden verwachten we de eerste prototypes te voltooien. Meer informatie over dit Spark-project.