Open Monumentendag bij Spark

Open Monumentendag bij Spark

Vertrekhal Oranjelijn, het historische pand aan de Nieuwe Maas waar Spark design & innovation is gehuisvest, is eind 2013 uitgeroepen tot Open Monument van de Maand december.

16 januari 2014

Tijdens de Open Monumentendag op 21 december mochten bezoekers een kijkje komen nemen in het pand waar vroeger de schepen van de Oranjelijn vetrokken. Bezoekers werden rondgeleid door een oud-medewerker van Thomsen's Havenbedrijf, het bedrijf dat voorheen gevestigd was in het pand. Ze genoten van zijn kleurrijke verhalen, bijvoorbeeld over de Gouden Koets die na de oorlog van Engeland naar Nederland verscheept werd en aankwam in Rotterdam bij Thomsen's. In de grote open hal waren bijzondere archieffoto's van het pand te zien.

Het voormalig poortgebouw van Thomsen’s Havenbedrijf is ontworpen door architect Van den Broek en gebouwd in 1948. In 2003 kocht koffiebrander Rob Kooij (Santas Koffie), het inmiddels vervallen gebouw. Hij knapte het op en maakte er een plek voor creatieve bedrijven van. Spark verhuisde in 2007 naar het karakteristieke pand en geniet elke dag met volle teugen van het mooie uitzicht, de goede sfeer en authentieke stijl.

Zie ook: Open Monumentendag, monument van de maand , www.openmonumentendag.nl, www.vertrekhaloranjelijn.nl/historiewww.vertrekhaloranjelijn.nl

Toen

Lunch toen

Nu

Lunch nu

Toen

Gang toen

Nu

Gang nu