PAL-V vliegt (over de) weg!

PAL-V vliegt (over de) weg!

PAL-V Europe NV en Spark hebben samen het onmogelijke mogelijk gemaakt: op 6 maart heeft de PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) zijn eerste testvluchten gemaakt op Vliegbasis Gilze-Rijen. Met de vlucht van het nieuwe hybride voertuig is een droom werkelijkheid geworden.

2 april 2012

Diverse media hebben vandaag (2 april 2012) aandacht besteed aan de luchtdoop van PAL-V. Lees hier het artikel op fd.nl.

PAL-V Spark CAD-model flyingDroom komt uit
Spark heeft als innovatief ontwerpbureau aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de PAL-V. Directeur Robert Barnhoorn heeft samen met initiatiefnemer John Bakker de technische en economische haalbaarheid onderzocht en het eerste concept ontwikkeld.

In nauwe samenwerking met PAL-V Europe NV ontwikkelde Spark vervolgens het rotorbesturingssysteem, de rotormast met oprichtmechanisme. Spark heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het exterieur ontwerp en heeft de visualisaties hiervan verzorgd. Het innovatieve en functionele rotorbesturingssysteem is de basis voor de transitie van rijden naar vliegen en andersom. Til de mast met het staartstuk op en klap de rotor uit en de PAL-V is klaar om op te stijgen. Het voertuig heeft daarnaast een ongekend stabiele wegligging dankzij het gepatenteerde kantelmechanisme, gebaseerd op de Carver.PAL-V Spark CAD-model

Het concept is veilig, eenvoudig te besturen, comfortabel en flexibel. Het voertuig is zowel geschikt voor professioneel gebruik door zakenmensen of hulpdiensten als voor toepassingen in gebieden met minimale vervoersinfrastructuur. De ministeries van Economische Zaken, Verkeer en Waterstaat ondersteunen het project met het oog op de technische innovatie en het economische potentieel.

Met de luchtdoop van deze baanbrekende vliegende auto is voor Spark een 12-jarige droom uitgekomen.

Hybride voertuigen
Al ruim achttien jaar ontwikkelt Spark concepten van baanbrekende hybride voertuigen over land, in het water en nu ook in de lucht. Een voorbeeld hiervan is de Carver One, een driewielig voertuig met de kantelsensatie van een motorfiets en het comfort en de veiligheid van een auto.

Onder het motto ‘True innovation’ ontwikkelt Spark in diverse markten baanbrekende producten samen met onze opdrachtgevers.

Zie ook: project PAL-V en www.pal-v.com.
PAL-V in de media: Fd.nl, Omroep Brabant.nl, Nuzakelijk.nl, Autoblog.nl

Vragen of meer informatie gewenst? Stuur een e-mail naar palv@sparkdesign.nl.