Subtiel design voor muuun wint Red Dot

Subtiel design voor muuun wint Red Dot

Yes, we hebben een Red Dot gewonnen! Opwindend nieuws van de juryleden: ‘muuun’, het slimme rook- en koolmonoxidedetectiesysteem voor de volgende generatie woningen, heeft de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen!

4 april 2022

Inzendingen van over de hele wereld werden in detail beoordeeld op hun ontwerpkwaliteit en mate van innovatie. We zijn heel trots dat de jury het onderscheidend vermogen van muuun heeft gezien, tussen de 7000 verschillende producten die werden ingezonden. De officiële prijsuitreiking is op 20 juni 2022 tijdens een groot gala in het Duitse Essen. 

Ontwerpfilosofie

Hugo Honijk, Business Director Smart & Robotics bij Spark vertelt over de kracht van het ontwerp: “In de ontwerpfilosofie voor muuun was het doel een minimale aanwezigheid in de kamer. De muuun trekt niet de aandacht, maar is goed zichtbaar en gemakkelijk te gebruiken wanneer interactie nodig is. Omdat we ernaar streefden dat de algehele esthetiek zeer minimalistisch zou zijn, was het belangrijk om tijd te investeren om de details goed te krijgen. Goed gekozen oppervlaktestructuren, kleurencombinaties, rasterpatronen en een prettige gebruikersinteractie.”

Vruchtbare samenwerking

Spark heeft samen met fabrikant ELDES het ontwerp voor muuun gemaakt. Eerder schreven we op deze website al een blog over onze vruchtbare samenwerking.