Schaatsbeleving compleet op vernieuwde schaatssimulator

27 december 2011

Spark heeft voor het Eindhovense game- en fitnessbedrijf Embedded Fitness de bestaande houten schaatsplank een nieuw gezicht gegeven.

E-Fit SchaatssimulatorSamen met experts op het gebied van autobekleding is in enkele weken een sportief ontwerp geschetst én gerealiseerd. Een ontwerp dat niet alleen alle onafgewerkte details in één klap stijlvol bedekt maar daarmee ook waardevolle bescherming biedt tegen stoten. De totale ‘experience' van het product is hiermee op een hoger plan gekomen. Door de bak om de plank te bekleden met zachte randen is een gebruiksvriendelijk en innovatief product ontstaan dat eenvoudig te verplaatsen en mee te nemen is.

E-Fit Schaatssimulator
Embedded Fitness is het eerste bedrijf ter wereld dat een dergelijke schaatssimulator heeft ontwikkeld en in gebruik genomen. De gepatenteerde E-Fit Schaatssimulator is te zien en te gebruiken bij de E-Fitzone in het IJssportcentrum in Eindhoven.

NK en WK schaatsen 2012
De E-fit Schaatssimulator is door Embedded Fitness in opdracht van Essent gepresenteerd tijdens het NK en WK schaatsen te Heerenveen en heeft daarbij het eerste gebruik uitstekend doorstaan. Meer dan 1.000 mensen van jong tot oud hebben de schaatssimulator geprobeerd, wat leidde tot veel plezier en stimulans om zo goed en snel mogelijk het parkoers af te leggen.

Weerribben
Het hele jaar door kun je met de schaatssimulator trainen en werken aan je fitheid en snelheid. Of het nu vriest, dooit of terrasjesweer is. Door de koppeling van de schaatsplank met een game is de simulator vooral voor kinderen een leuke, veilige en innovatieve manier om meer te bewegen en enthousiast te raken over de schaatssport. Om de beleving compleet te maken, hangen in de E-Fitzone beeldschermen voor de schaatsplanken waarop je een virtueel Nederlands landschap te zien krijgt, geïnspireerd op natuurgebied de Weerribben bij Giethoorn. Alle bewegingen worden door middel van sensoren in de schaatsplank geregistreerd. Deze meten voortdurend de snelheid van je benen, maar ook tijd en afstand, waardoor je het effect kunt meten van een betere schaatstechniek op het afgelegde parkoers.

Kijk voor meer informatie op www.embeddedfitness.nl.

Bekijk hier het interview van het Eindhovense Dagblad met Embedded Fitness: