1:1 model Scoozy te zien op Techni-show, Utrecht, 14-17 maart

14 maart 2006

Spark design & innovation ontwikkelt een innovatief concept voor een nieuwe generatie scootmobielen: de Scoozy. Op de Techni –show van 14-17 maart ondersteunt een 1:1 zichtmodel van dit voertuig de finales van de vakkanjer wedstrijden in Hal 7. Hierbij zullen VMBO leerlingen zich moeten bewijzen door tijdens de beurs onder andere een technische uitwerking van de wielophanging te bouwen. De Techni-Show vindt tegelijkertijd plaats met de ESEF2006 waar u Spark kunt bezoeken op stand A116 in Hal 1.

scoozy

Scootmobielen zijn praktische vervoermiddelen voor senioren en mindervaliden, die je steeds vaker ziet in het Nederlandse straatbeeld. Er kleeft echter een aantal bezwaren aan dit voertuig. Zo biedt het geen weersbescherming, zijn de wendbaarheid en wegligging beperkt en laat het instapgemak te wensen over. Daarnaast hebben scootmobielen een grijs en stigmatiserend uiterlijk.

Spark loste deze bezwaren op in de Scoozy, hét alternatief voor alle 2, 3 en 4-wiels (electro)scooters en scootmobielen. een indruk:

  • Door middel van afzonderlijk aangedreven voorwielen en zwenkende achterwielen kan in zeer kleine ruimtes gemanoeuvreerd worden.
  • De instap is aan de voorzijde van het voertuig waarbij een bewegende stoel de berijder omhoog helpt.
  • Het voertuig is voorzien van beugels rondom die goede steun bieden bij het benaderen van het voertuig en waarin een regenscherm is geïntegreerd.
  • een actuele vormgeving die refereert aan automotive design.

scoozy2

Handig, gebruiksvriendelijk en comfortabel is voor iedereen. Met recht: ‘Design for all’.

Zie voor meer info over de wedstrijd www.jrvakkanjers.nl