Simpel en snel het ijs op

Simpel en snel het ijs op

Nooit gedacht dat je zo naar een bevroren sloot zou lopen en in één beweging je ijzers onder zou klikken om direct weg te schaatsen? Met de door Spark ontwikkelde schaats voor het ambachtelijke Friese schaatsmerk Nooitgedagt is dat nu mogelijk!

27 maart 2013

Handig kliksysteem

Zodra het vriest en het ijs dik genoeg is, staat heel Nederland te popelen om de schaatsen onder te binden. Met de nieuwe klikschaats van Nooitgedagt is dat een stuk eenvoudiger. Thuis trek je de schaatsschoenen aan en aangekomen bij het ijs klik je simpel en snel de ijzers eronder dankzij het handige klikmechanisme. Stukje klunen onderweg? Pak je ijzers van je schoenen en loop je klunende medeschaatsers zo voorbij. Weer op het ijs aangekomen, klik je staand je ijzers net zo makkelijk weer onder om je schaatstocht te vervolgen.

Spovak ‘13
Het prototype van de schaats met dit innovatieve klikmechanisme is onlangs door onze opdrachtgever, Nooitgedagt, gepresenteerd op de Schaats en Skates inkoopvakbeurs Spovak ’13. Het gemak en comfort van deze noviteit riep enthousiaste reacties op bij de dealers: “Waarom is zoiets simpels niet veel eerder bedacht en uitgevoerd?” Dat had ondernemer Wim van Soest (Nooitgedagt) zich ook afgevraagd, waarna hij bij Spark aanklopte om te zien of deze droom werkelijkheid kon worden.

Schaatsdroom
Van Soest kocht het ambachtelijke Friese schaatsmerk Nooitgedagt, dat sinds 1865 bestaat. Met de droom van ‘snel en eenvoudig het ijs op kunnen’, schakelde hij na aanbevelingen uit zijn relatienetwerk Spark in; vanwege de goede reputatie om op een innovatieve wijze dromen te realiseren. Spark bedacht het klikprincipe ‘from scratch’, ontwikkelde het mechanisme en de functionaliteit en adviseerde over de branding. Dit heeft geresulteerd in een patentwaardig product dat niet alleen technologisch hoogstaand is en elegant, maar ook commercieel haalbaar. Daardoor kan Nooitgedagt onderscheidend zijn in de nichemarkt van de schaats.

Zie ook: www.spovak.nl