Spark aanwezig bij Dutch Design Awards 2012

Spark aanwezig bij Dutch Design Awards 2012

Op zondag 21 oktober zijn voor de tiende keer de Dutch Design Awards (DDA) uitgereikt. Spark was aanwezig vanwege de genomineerde EasyScan van i-Optics.

24 oktober 2012

Finalist

De EasyScan was eerder dit jaar gescout door de jury van de DDA en gekozen als finalist voor het beste professionele product. Spark heeft er mede voor gezorgd dat de kracht, kwaliteit en precisie van de EasyScan tot uiting komen in de vormgeving. De selectiecommissie: “In het ontwerp wordt kracht, kwaliteit en precisie weerspiegeld. Daarnaast creëert het elegante ontwerp een patiëntvriendelijk en minder bedreigend gevoel.”

 EasyScan i-Optics finalist Dutch Design Awards 2012

Tentoonstelling
Van 20 tot en met 28 oktober zijn de werken van alle finalisten bij elkaar te zien in een speciale tentoonstelling. Daarnaast staan alle finalisten met toelichting in het Dutch Design Jaarboek dat jaarlijks verschijnt.

Awardshow
Dit jaar vond de uitreiking van de DDA’s plaats in het Klokgebouw op Strijp S tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Het concept van de prijsuitreiking is in een nieuw jasje gestoken. Naast de bekendmaking van de winnaars bevatte de middag een aantal andere inspirerende onderdelen. Een select aantal (inter)nationaal gerenommeerde sprekers was uitgenodigd om een visie te geven op de rol die design speelt in het huidig tijdsgewricht met betrekking tot sociale, culturele en economische ontwikkelingen. Daarnaast werd een visuele presentatie gegeven van het ontwerp van de toekomst naar aanleiding van de Future Concepts tentoonstelling.

Zie ook: