Spark rijdt in Carver mee in Ecomobiel rally 2010

8 juni 2010

Spark team op Ecomobiel rallyEen team van Spark deed op vrijdag 5 juni mee aan de vriendschappelijke Ecomobiel rally voor duurzame voertuigen. De twee ontwerpers van Spark reden in onze eigen Carver One, oorspronkelijk mede ontwikkeld door Spark, die onlangs als ‘bedrijfswagen' werd aangeschaft. Het basisontwerp van de Carver One is als duurzaamheidsconcept nog altijd actueel.

De Ecomobiel rally vond plaats al aftrap voor de vakbeurs Ecomobiel 2010, die op 21 en 22 september plaatsvindt in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam. De aanwezigheid van Spark bij dit evenement onderstreept de betrokkenheid van het bureau bij het thema duurzame mobiliteit.

Totaalconcept
Deze betrokkenheid gaat terug tot de ontwikkeling van het duurzame totaalconcept van de Carver One, die voortkwam uit de basisvraagstelling: ‘Hoeveel auto heeft één persoon nodig?' De Carver One levert een serieus alternatief voor steeds groter en zwaarder wordende personenauto's, die meestal maar door één persoon worden gebruikt, zonder in te leveren op comfort en prestaties.

In tegendeel zelfs, het driewielige voertuig kan dankzij het innovatieve actieve kantelmechanisme sneller door de bocht dan een personenauto. De smalle lichtgewicht cabine met twee achter elkaar geplaatste zitplaatsen heeft een lage luchtweerstand en neemt op de weg maar weinig ruimte in.

Wat kost hij?
Carver tijdens Ecomobiel rallyHoe vooruitstrevend en aansprekend de Carver One nog steeds is, bleek wel tijdens de Ecomobiel rally. Meerdere deelnemers vroegen aan het Spark-team: ‘Wat kost hij?' en ‘Waar kan ik ‘m kopen?' Spark wil met de Carver One bedrijfswagen mensen laten zien dat duurzaamheid ook gaaf en sportief kan zijn en verder gaat dan alleen een alternatieve elektrische of hybride aandrijving.

De grote beperkingen die elektrisch rijden nu nog heeft, bleken overigens wel tijdens de tussenstops van de Ecomobiel rally. Bij pogingen tijdens de middagstop enkele elektrische auto's tegelijkertijd bij te laden, sloegen meteen de stoppen door. De elektrische infrastructuur is voorlopig nog niet klaar voor een massale omschakeling naar elektrisch rijden.

Klik hier voor de website van Ecomobiel

Lees hier meer over de ontwikkeling van de Carver

Onze Carver One in actie tijdens de Ecomobiel rally 2010: