Stem nu: PAL-V genomineerd voor Rotterdam designprijs!

Stem nu: PAL-V genomineerd voor Rotterdam designprijs!

Spark en PAL-V Europe N.V. zijn met de vliegende auto PAL-V genomineerd voor de Rotterdam designprijs 2013! De meest eervolle Nederlandse designprijs met internationale statuur.

27 november 2013

De droom die na 100 jaar uitkwam
Scouts Erik en Ronald Rietveld (winnaars van de Rotterdam designprijs 2011) wisten direct dat ze de PAL-V wilden nomineren: “Ieder mens heeft de droom om weg te vliegen, of het nu is om te ontsnappen aan een file of om te vluchten naar een onbewoond eiland. Wij nomineren PAL-V en Spark design & innovation omdat zij ruim honderd jaar na de uitvinding van de auto deze droom waarmaken met de vliegende auto PAL-V; een baanbrekende verbinding tussen technologie, ontwerp en experiment.”

Stem op de PAL-V!
Vind jij dat de PAL-V de Rotterdam design Publieksprijs verdient? Help ons de prijs binnen te slepen door te stemmen op de PAL-V! Vraag ook familie en bekenden om even te stemmen.

Stem nu voor de Rotterdam designprijs 2013!

Rotterdam designprijs
De wedstrijd rondom de prestigieuze Rotterdam designprijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. De vijftien nominaties, voorgedragen door vijf scouts, zijn in Museum Boijmans Van Beuningen te zien. De Rotterdam designprijs stimuleert het debat over vormgeving in het culturele en maatschappelijke veld. Dit jaar wordt naast de juryprijs ook de Rotterdam design Publieksprijs uitgereikt. Een internationale jury kiest op 31 januari 2014 de winnaar van de Rotterdam designprijs. Die dag wordt ook de Rotterdam design Publieksprijs uitgereikt.

Scouts
De scouts van de Rotterdam designprijs 2013 zijn Ineke Hans, Caroline Hummels, Niki Smit, Carlo Wijnands en Erik en Ronald Rietveld. Zij kozen elk drie van de meest relevante, aansprekende en vernieuwende designuitingen van de afgelopen twee jaar.

Tentoonstelling en tv-uitzendingen
Met een presentatie in Museum Boijmans Van Beuningen en een reeks uitzendingen van AVRO’s Kunstuur wordt een overzicht gegeven van belangrijke ontwikkelingen in de Nederlandse vormgeving. De tentoonstelling van de vijftien genomineerden is tot en met zondag 9 februari 2014 te zien. AVRO's Kunstuur besteedt in vijf uitzendingen aandacht aan alle genomineerden van de Rotterdam designprijs. De reeks uitzendingen start op zaterdag 21 december om 17.00 uur.

De Rotterdam designprijs wordt georganiseerd door de Stichting Designprijs Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en Het Nieuwe Instituut. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur.

Zie ook: project PAL-V