‘TRUE INNOVATION’: Spark Grand Open - 27 JUNI 2008

22 juni 2008

Toonaangevend Industrieel Ontwerpbureau viert 15 jaar innovatieve productrealisaties

Spark design & innovation, toonaangevend Nederlands productontwikkelingsbureau, viert vrijdag 27 juni de opening van haar nieuwe, inspirerende pand in Rotterdam onder het motto 'True Innovation'. Het kantoor is gevestigd in het recentelijk verbouwde monumentale gebouw ‘Vertrekhal Oranjelijn' in het hart van het havengebied. Na een reeks lezingen van vooraanstaande ontwerpers en ondernemers zal Mark Harbers, de Rotterdamse wethouder van Economische Zaken, de officiële opening verrichten.

Spark grand open

Professor Dr. Cees de Bont, Decaan van de Faculteit Industrieel Ontwerpen TU Delft is dagvoorzitter en zal de sprekers van de Spark Grand Open intoduceren. Alle sprekers hebben een speciale band met Spark en zullen ingaan op de achtergronden van hun bijzondere productinnovaties.

Huibert Groenendijk, Rotterdams bekende hard core productontwerper, heeft met Spark in verschillende projecten samengewerkt. Hij zal zijn prijswinnende woon- en werkschip Qrooz presenteren.
Quote: "De ontwerpers van Spark hebben het talent om prijswinnend design te combineren met een hands-on benadering van complexe productontwikkeling. Als ik met de handen in m'n haar zit, beginnen zij het juist leuk te vinden! Samen krijgen we innovatieve en uitdagende projecten voor elkaar..."

Marnix ten Kortenaar ("Dr. Ten"), chemicus, uitvinder en ex-Olympisch schaatser presenteert radicale product- en procesinnovaties op het gebied van sport waarin zijn veelzijdige talenten samenkomen.

Frank Vermeulen (CEO Carver Europe) zal de presentaties afsluiten met zijn visie op het succes van de Carver One, het voertuigontwerp waar zelfs Jeremy Clarkson van BBC TopGear steil van achterover is gevallen.

Na afloop van de presentaties en de officiële opening worden de gasten uitgenodigd om ‘True Innovation' in de praktijk te ervaren door bijvoorbeeld te rijden in de Carver One, de Qrooz te bezichtigen en te ontdekken wat dat paard daar doet.

"Het evenement rond deze opening is een gebaar van dank aan onze klanten, zakenpartners en familieleden" aldus Maarten Wilming, directeur van Spark. "We willen laten zien waar we samen voor staan en hoe het mogelijk is dat vier van de vijf van onze ontwerpen daadwerkelijk in productie gaan en tot succes in de markt leiden."