Spark in Syntens MKB Innovatie Top 100

1 juli 2010

Spark kan met gepaste trots vermelden dat drie van onze opdrachtgevers zijn opgenomen in de Syntens MKB Innovatie Top 100. De honderd uitverkoren meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland werden bekend gemaakt tijdens een speciaal evenement op de High Tech Campus in Eindhoven.

Diagnostische iPhone
Bijzonder hoog in de notering, op de tweede plaats, staat de EasyScan Camera voor diabetesscreening van i-Optics. De EasyScan is een zogenaamde funduscamera die een voorstadium van blindheid, diabetische retinopathie, kan vaststellen. Bestaande camera's zijn groot, duur en moeilijk te bedienen. De EasyScan, ontwikkeld in samenwerking met Spark, is veel compacter, goedkoper, eenvoudig in het gebruik en patiëntvriendelijker. M2DeskHet nieuwe apparaat is zo revolutionair dat i-Optics hoopt dat de EasyScan de 'iPhone van de diagnostische industrie' zal worden.

PC in lestafel
Verderop in de Top 100 staat de multimediale leertafel M2Desk, eveneens ontwikkeld in samenwerking met Spark. De M2Desk is de integratie van een volledige multimedia pc in een lestafel. Door de slimme functionaliteit is de tafel gewoon bruikbaar voor schrijven, tekenen, kliederen en eten. De kinderen kunnen het platte beeldscherm met een eenvoudige handeling uit het tafelblad omhoog klappen. M2Desk is eenvoudig en kostenbewust te installeren op elk bestaand onderstel. Zo kan een hele klas heel eenvoudig gebruik maken van ICT in het onderwijs. M2Desk werd eerder in de IPON Awards 2010 genomineerd als 'Beste Innovatieve Hardware Product' voor het primair onderwijs.

iForksDraadloze vorken
's Werelds eerste set draadloze set weegvorken voor vorkheftrucks, het mede door Spark ontwikkelde iForks, neemt plaats 91 in. De componenten van het weegsysteem zijn volledig geïntegreerd in de vorken, zodat elke last snel en nauwkeurig wordt gewogen. De gewichtsindicator in de cabine kan die informatie direct doorsturen naar een printer, truckterminal of een Warehouse Management Systeem. De Britse Forklift Truck Association riep iForks eerder al uit tot het meest innovatieve product van 2010.

Voor de complete Top 100 zie www.syntens.nl