Spark keynote speaker bij Nederland innoveert

Spark keynote speaker bij Nederland innoveert

Op 1 en 2 februari jl. vond in het Evoluon te Eindhoven voor het eerst ‘Nederland innoveert’ plaats. Het nationale techniekevent voor ingenieurs dat Nederlandse topprojecten en showcases in de spotlight zet om (aankomende) technici te inspireren met de mogelijkheden, uitdagingen en maatschappelijke relevantie die technische ‘droombanen’ te bieden hebben.

13 februari 2013

Spark-directeur Robert Barnhoorn was gevraagd als een van de key note speakers gezien Spark’s rol in tot de verbeelding sprekende projecten als de baanbrekende vliegende auto PAL-V en het kantelende driewielige voertuig Carver One. Het event werd groots aangekondigd op Discovery Channel met de kans om een ruimtereis te winnen en Wubbo Ockels kon dan ook niet ontbreken op dit inspirerende event.

500 enthousiaste bezoekers
In zijn inspirerende verhaal vertelde Robert Barnhoorn de circa 500 bezoekers dat droomprojecten als PAL-V niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is een logisch gevolg van ruim 18 jaar bezig zijn met de (concept)ontwikkeling van baanbrekende hybride voertuigen. Kennis uit het ene project wordt weer gebruikt in volgende projecten, met als spectaculair (voorlopig) hoogtepunt de eerste testvlucht van PAL-V wat wereldwijd groot nieuws was. Ook op Nederland innoveert riep de PAL-V veel enthousiaste reacties op.

Robert Barnhoorn kijkt terug op een prachtig evenement: “Top georganiseerd en het publiek was echt geweldig!” Het event werd gekenmerkt door snelheid, energie en afwisseling. Dit was op het lijf geschreven van dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske (bekend van programma’s als Jules Unlimited), die zijn kennis van innovatie en enthousiasme over techniek zonder enige moeite op het publiek wist over te brengen. Vanwege het grote succes vindt begin 2014 de tweede editie van Nederland innoveert plaats.

Zie ook: www.nederlandinnoveert.com