Rondje Taiwan

31 oktober 2011

Ontwerper Walter van Tuijl bezocht onlangs oude en nieuwe productiepartners van Spark in Taiwan. Van Tuijl droeg onder meer samen met een klant een nieuw compact elektronischTaiwan product over aan de Taiwanese hardwareproducent.
Daarnaast bezocht Van Tuijl diverse producenten voor onder meer kunststofproductie, metaalgieten als assemblage. Zowel ter begeleiding van de productie van bestaande producten als voor het ontwikkelen van nieuwe relaties. Zo breidt het netwerk van toeleveranciers waar Spark een beroep op kan doen zich voortdurend uit.

Taiwan herkenbaar voor Nederlanders
Taiwan is een aantrekkelijke handelspartner voor Spark. Het eiland voor de kust van China lijkt een beetje op Nederland: het is ongeveer even groot en de meeste inwoners zijn samengepakt in een grote Randstad. ‘Je ziet dat Taiwan op zoek is naar een nieuwe rol. De goedkope massaproductie is de afgelopen jaren verplaatst naar China. Taiwan probeert zich te onderscheiden door te focussen op kwaliteit. Erg herkenbaar voor Nederlanders.' Bovendien biedt Taiwan een interessante kans voor diverse klanten van Spark om de voordelen van lagere productiekosten te combineren met hoogwaardige kwaliteit en kennis.

Naast het werk was er tijd om de ruige Oostkust te zien, een oase van rust en natuur die je niet verwacht op amper 50 km afstand van Taipei. ‘Wauw, denk je dan. Wat hebben ze dat goed geheim gehouden!'

taiwan2