Sparkstagiair in coronatijd

Sparkstagiair in coronatijd

Teun Verwijmeren is een van de stagiaires die in februari bij Spark stage kwamen lopen. Hij had zich specifiek ten doel gesteld om te leren over de dagelijkse gang van zaken in een bedrijf als Spark. Maar in coronatijd gaan zaken verre van alledaags, zo ervaart ook hij.

26 mei 2020

Gillend gek

Dankzij veel vierkante meters in het pand en veel thuiswerkers thuis, kan Teun vaak – en verantwoord – op Spark aanwezig zijn. Daar maakt hij graag gebruik van, ook al betekent dat meermaals per week de 22 kilometer tussen thuis en Spark op zijn pas gerestaureerde racefiets afleggen. “Ik woon op een kamer van 25 vierkante meter, zonder huisgenoten. Op die vier muren raak je snel uitgekeken. Als ik veel thuis had moeten werken was ik gillend gek geworden.”

Teun ziet nog andere voordelen van het werken op locatie bij Spark. “Face-to-face kun je even ad hoc overleggen. Dan gaat het gewoon sneller. Natuurlijk kan ik altijd mensen bellen. Maar bijvoorbeeld het evalueren van het prototype voor een klep op een afvalsysteem… De veer, de demper, die moet je voelen. Die kun je niet via een beeldverbinding testen. Dan wil je met iemand kunnen sparren over de verbetering, de volgende stap.”

 

Eigen initiatief

Teuns stage is onderdeel van de vrije ruimte in zijn studie Industrieel Ontwerp aan de TU Delft. Zodoende kon hij voor zijn stage zelf zijn leerdoelen bepalen. “Ik wilde niet echt een specifieke skill leren. Ik wilde ten eerste ervaring opdoen en zien hoe de praktijk afwijkt van de theorie die we leren. Dat proces gaat nu wat minder snel, maar ik denk wel dat Spark het goed opvangt. Ik heb veel contact met mijn stagebegeleider en anderen. Het vraagt soms wat meer op het gebied van individueel werken en eigen initiatief, maar dat gaat me volgens mij wel goed af.”

Een tweede doelstelling van Teun was zien of het werken bij een ontwerpbureau als Spark überhaupt wel bij hem past. Zijn drie maanden stagelopen, waarvan twee in coronatijd, voldoende om al een conclusie te trekken? “Ja, ik vind het wel heel leuk! Zeker de diversiteit in opdrachten en de diversiteit in mensen met wie je samenwerkt spreken me erg aan.”

 Goed om te horen, Teun!