Sterk in Health: Spark

Sterk in Health: Spark

Spark zet in op Health. Binnen dit boeiende en belangrijke domein ontwikkelen we steeds meer producten. We zijn daarom ook te vinden op de Medica en de komende weken laten we meer zien van onze medische innovaties.

27 oktober 2015

Michel van Schie, innovatiespecialist bij Spark: “Innovatieve producten ontwikkelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven. Wij vinden dat zinvol. Het is toch een prachtige uitdaging om producten te maken en daarmee medici, zorgverleners en patiënten te helpen?” Vanuit die gedachte werkt Spark al jaren aan innovaties die bijvoorbeeld operaties efficiënter laten verlopen of helpen om snel een scherpe diagnose te stellen.

Ambitieuze specialist

Spark voegt waarde toe met innovatie. Van Schie legt uit: “We ontwikkelen op verzoek de kerntechnologie. Ook ontwerpen we rondom door de opdrachtgever ontwikkelde technologie: inclusief de gebruiksinteractie, de productidentiteit en produceerbaarheid. Dit doen we geheel volgens de eisen voor medische devices en de kwaliteitsrichtlijnen voor medische ontwikkelingen. En dat maakt ons tot een ambitieuze specialist binnen het medische domein.”

Voorbeelden medische innovaties:

Kennis van en ervaring met o.a:

  • CE en medical device directive (93/42/EEC)
  • ISO 13485
  • Diverse productspecifieke normen