Twee GIO 2013 Erkenningen en een Special Award of Excellence!

Twee GIO 2013 Erkenningen en een Special Award of Excellence!

Half oktober is bekend gemaakt dat Spark in de prijzen valt met zowel de revolutionaire thermostaat Toon® van Eneco als de ultieme veiligheidshamer LIFEHAMMER EVOLUTION.

23 oktober 2013

Tijdens de feestelijke uitreiking op 22 oktober in de Automotive Campus van Helmond, kreeg de LIFEHAMMER EVOLUTION bovendien een Special Award of Excellence voor Originaliteit! De jury roemde de innovativiteit en gebruiksvriendelijkheid van de veiligheidshamer, die volgens hen boven de andere inzendingen uitsprong.

Fotoimpressie GIO dinnershow  Catalogus GIO 2013

LIFEHAMMER EVOLUTION
De ultieme veiligheidshamer is extreem effectief, zeer betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. De unieke innovatie van de EVOLUTION zit in de kop. Door de hamer simpelweg met de kop tegen de autoruit te drukken, schiet de ultraharde keramische pin vanzelf naar buiten, breekt de ruit en trekt zich vervolgens automatisch weer in. Zo hoef je nauwelijks kracht te gebruiken of bewegingsvrijheid te hebben om het raam te breken. Intuïtieve bediening is een must omdat het product in buitengewone, stressvolle noodsituaties wordt gebruikt. Natuurlijk is er ook weer een autogordelsnijder in de hamer geïntegreerd, zodat je snel en eenvoudig je gordel kunt doorsnijden. De veiligheidshamer is altijd binnen handbereik, want je kunt hem eenvoudig bevestigen aan het kaartenvakje in de zijdeuren van de auto. De LifeHammer Evolution werd ontwikkeld in opdracht van Life Safety Products en in samenwerking met Flex/theInnovationlab.

In 2012 werd de LIFEHAMMER® productlijn, waar de EVOLUTION onderdeel van is, bekroond met een Red Dot Design Award en in 2013 met de German Design Award. De LIFEHAMMER® EVOLUTION staat in de Syntens MKB Innovatie Top 100 2013 en werd onlangs in Japan als beste getest in vergelijking met 20 andere veiligheidshamers.

Toon®
Toon® van Eneco is een innovatieve GIO 2013 logo NLthermostaat. Toon is revolutionair omdat hij realtime inzicht geeft in energieverbruik en -kosten en daarmee energiebesparing stimuleert. De thermostaat is intuïtief te bedienen via de gebruiksvriendelijke userinterface van het touchscreen en via smartphone en tablet. Toon hangt in de woonkamer en nodigt daardoor uit tot dagelijks gebruik. De eigentijdse vormgeving met geraffineerd ton-sur-ton kleurstelling, zachte vormen en mat kunststof blends-in in het interieur van de brede doelgroep. Toon is hét visitekaartje van het internationale energiebedrijf Eneco en sluit qua look & feel naadloos aan bij haar ambities en identiteit. In de ontwikkeling van Toon werkte Spark samen met Eneco, Quby en Prodrive.

GIO uitreiking
Een vakkundige vakjury onder voorzitterschap van André Rotte heeft alle inzendingen beoordeeld. In de Dutch Design Week zijn op dinsdag 22 oktober de Special Awards of Excellence bekend gemaakt en uitgereikt tijdens de GIO dinnershow in Helmond.

Zie ook: project LIFEHAMMER EVOLUTION, project Toon van Enecowww.gio.nl