Update: Project MARCH

Update: Project MARCH

Vorig jaar ondersteunden we TU Delft-studenten bij een bijzonder project. Onder de naam Project MARCH ontwikkelen zij nu voor de tweede keer een exoskelet, zodat mensen met een dwarslaesie weer kunnen staan en lopen. Wij doen ook dit jaar mee. Het exoskelet wordt in oktober getest door Ruben, tijdens een evenement voor bionische para-atleten.

21 juni 2017

Mensen met een dwarslaesie zijn een leven lang gebonden aan een rolstoel. Project MARCH wil hier verandering in brengen. Met het exoskelet kan een dwarslaesiepatiënt zich weer vrij bewegen. Wij werken hier graag aan mee; het past bij onze missie en focus: het ontwikkelen van innovatieve Health producten. En wij worden enthousiast van de gemotiveerde en talentvolle studenten in dit project.

“We zijn vanaf de kick-off betrokken waardoor we vanuit onze praktijkervaring de studenten goed kunnen begeleiden op procesniveau. Op kennisniveau bieden we onze ervaring in de ontwikkeling van medische producten en robotica. We houden ontwerp en proces scherp in het vizier en begeleiden de studenten waar nodig, maar uiteindelijk ontwerpen en bouwen de studenten het exoskelet natuurlijk zelf.” - Wichert Put, project manager, Spark

Inmiddels zijn al verschillende sub-tests gedaan. Tijdens de Cybathlon Experience zal Ruben het opnemen tegen andere personen in een exoskelet.  De wedstrijd bestaat uit vier verschillende obstakels en is onderdeel van Rehacare beurs van 4 t/m 7 oktober in Düsseldorf. 

Zie ook: