Van bike- naar car-sharing in Recife

Van bike- naar car-sharing in Recife

Al bijna honderd jaar droomt men van een ‘vliegende auto’. Deze droom werd werkelijkheid met de realisatie van de PAL-V. Wat maar weinig mensen weten is dat PAL-V gedeeltelijk voortkomt uit een eerder revolutionair ontwerp: de VandenBrink Carver. En de evolutie van de Carver zet door.

14 februari 2017

Car sharingsysteem voor Serttel

We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een car sharingsysteem voor Serttel in Brazilië. Het doel: een compacte mobiliteitsoplossing voor de toekomst. Brazilianen zijn al bekend met ‘Bike Itaú’: een door Serttel ontwikkelt bike sharingsysteem. Het werkt heel simpel: middels een mobiele app kun je een fiets ontgrendelen. Je betaalt alleen voor het gebruik. Een duurzame oplossing die nu door Serttel wordt uitgebreid met kleine elektrische auto’s. Spark kwam op het juiste moment om dit nieuwe kantelvoertuig te samen met Serttel te ontwikkelen. Door te kiezen voor het DVC kantelmechanisme kunnen zij hun ambitie waarmaken.

 

 

 

Tegenstellingen

Er zijn een aantal stevige ontwerpuitdagingen die dit project zo interessant maken. Zo is een airco een absolute must-have in het snikhete Brazilië maar qua energieverbruik de tegenpool van een elektrische auto. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een oplossing voor deze tegenstelling. Daarbij is er de reële behoefte aan een voertuig dat licht is maar tegelijktijdig robuust. Door de combinatie van techniek & juiste vormgeving krijgt men én de sensatie van een motorfiets en het veilige gevoel van een auto.

Recife, waar het concept zal worden geproduceerd en geïntroduceerd, is van oorsprong een van de armere regio’s van het land. Maar tijden veranderen. Tegenwoordig staat het bekend als innovatie hub. Hier wordt nu aan de elektrische auto van de toekomst gewerkt. Het conceptvoertuig wordt in het komende jaar door ons uitgewerkt naar een prototype en is op dit moment als werkend testmodel onderweg naar Brazilië.