X-lander: Kinderwagens met plezier

X-lander: Kinderwagens met plezier

Een naam waar we zeker meer van gaan horen in de markt voor kinderwagens: het Poolse X-lander. Deze grote Oost-Europese kinderwagenfabrikant kwam samen met Spark tot een nieuwe en indrukwekkende collectie. De onlangs gelanceerde X-lander kinderwagen-lijn straalt op consistente wijze de belangrijkste merkwaarden uit: “Active, Joy, Responsible”.

12 januari 2016

Effectieve start: brand-DNA bepalen

Diederik Augustijn vertelt: “Ons team van ontwerpers heeft samen met X-lander het Brand-DNA gedefinieerd. Dit vormde de basis voor concrete visuele ontwerprichtlijnen voor de nieuwe X-lander-collectie.”

We maakten een belangrijke strategische keuze: minder verschillende producten door een heldere onderverdeling in functie. Een duidelijke vormtaal maakt van de vier modellen één productlijn.

'Joy & active' uitstraling

Augustijn: ”De kleuren van de producten zijn in lijn met uitkomsten van onderzoek naar onder meer de verkoopcijfers. Mensen kiezen meestel voor veilige ingetogen kleuren, toch wilden we ook de uitstraling “joy en active” behouden. Dit is gelukt door de stoffen aan de buitenkant basiskleuren te geven zoals grijs, zwart en beige. De binnenkant hebben we dan juist weer lekker fel gemaakt. De dessins en kleuren zijn ook terug te zien in accessoires als de luiertas en voetenzak."

 

'Responsible' accessoires

Andere accessoires die we onder handen namen, laten X-lander zich echt onderscheiden. Het “responsible” karakter van het bedrijf komt bijvoorbeeld nadrukkelijk terug: kwaliteit en slimme veiligheid zoals verlichting in de voetensteun.

Bijpassende huisstijl

De nieuwe productlijn van X-lander laat het belang van goede samenwerking zien. Augustijn: “Het met elkaar definiëren van het Brand-DNA heeft niet alleen geresulteerd in een heldere productlijn; het zorgt voor één consistent geheel tussen product, verpakking, website en fotografiestijl.

De consistentie en vooruitgang zelf zien? De nieuwe producten zijn vanaf nu te bekijken op de website van X-lander.

Meer Brand Driven Innovation projecten: