Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
De Royal: het paradepaardje van Auping

De Royal: het paradepaardje van Auping

Voor Koninklijke Auping hebben wij het ontwerp gemaakt voor de nieuwe Royal, het paradepaardje van Nederlands bekendste beddenfabrikant. De kenmerken: duurzaam, stijlvol en met oog voor detail.

Zachte vormen in staal

Wij hebben de vormgeving van het gehele bed verzorgd, inclusief frame, poten, hoofdbord, nachttafel en bedlamp. De Royal is een technisch hoogstandje met 10 motoren en slimme scharniersystemen. Ondanks alle techniek mocht het frame er niet te technisch uitzien. Wij zijn in het ontwerpproces op zoek gegaan naar vormen en materialen die bij deze wensen passen. De stalen profielen zijn subtiel en afgerond vormgegeven. In de poten kunnen zachte textiele, leren of houten elementen verwerkt worden. Hierdoor komt de geborgenheid, die past bij een bed, naar voren in de vormgeving.

Accessoires

Speciale aandacht is besteed aan de accessoires. Bijvoorbeeld het gebogen houten nachttafeltje: de constructie is open lijkt te zweven. Ook het bedlampje is een uniek, modern, ontwerp natuurlijk op basis van LED. Voor het hoofdbord is weer uitgegaan van de zachtheid van textiel of leer. In de technische uitwerking hebben de Spark ontwerpers het engineering team van Auping bijgestaan door de balans tussen vorm en techniek te bewaken.

Zie ook: