SAM: de all-round beveiligingsrobot

SAM: de all-round beveiligingsrobot

De samenwerking tussen menselijke bewakers, camera’s, rookmelders en alarmsystemen krijgt met deze innovatie een nieuwe definitie: beveiligingsrobot SAM - Secure, Autonomous and Mobile - is 24/7 aanwezig en alert. Een mooi voorbeeld van toekomstige samenwerkingen tussen mens en robot.

Nieuwe opbouw

Robot Security Systems (RSS) vroeg ons om het huidige ontwerp te analyseren en de kostprijs te verlagen. Wij zagen kans om winst te behalen bij de assemblage door een compleet andere benadering van de opbouw. We bedachten een krachtige constructie in de kern van het product en bouwden de intelligentie van de robot (elektronische componenten) om deze kern heen. Dit resulteert in een sterk gereduceerde assemblagetijd, én een positief effect op downtijd tijdens onderhoud.

Dynamische beveiliging

SAM biedt dynamische beveiliging door zijn autonome signalering van onregelmatigheden. Hij passeert obstakels, neem de lift, en opent automatische deuren. Naast de vele standaard sensoren is er ook ruimte voor klantspecifieke uitbreidingen.

SAM heeft een herkenbare voor- en achterkant en een licht voorover hellende behuizing. Zo weet de gebruiker hoe hij met de robot kan communiceren en heeft SAM een stoere en actieve houding. Dankzij zijn grafiek van snelle strepen, pijlen, en oranje accenten, past hij perfect bij de beveiligingswereld.

Een extra paar ogen

SAM communiceert via de verlichting aan de voor- en achterkant: een vriendelijk groen licht als de kust veilig is, en gevaarlijk knipperend rood als er iets aan de hand is. Zo kan hij mensen geruststellen of waarschuwen. SAM kan praten en een audio- en video-verbinding opzetten met een meldkamer.

Zo is een loyale vriend ontstaan die bedrijven kan voorzien van een extra paar ogen. Samen met RSS stellen wij bedrijven in staat om hun vermogen 24/7 te surveilleren.

Zie ook: