Award
Bekroond product
  • Dutch Design AwardDutch Design Award
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
  • UK Independent Living Design AwardsUK Independent Living Design Awards
  • De Nederlandse DesignprijzenDe Nederlandse Designprijzen
Compact+ digitale leesloep

Compact+ digitale leesloep

Voor slechtzienden bedachten en ontwikkelden Spark en Optelec de Compact+: een digitale loep met drie vergrotingsfactoren tot een maximum van 10x.

Opklapbare handgreep

Essentieel in het concept van het product is het intuïtieve gevoel dat ontstaat door de lens precies midden achter het scherm te plaatsen. Wat de lens ziet, wordt vergroot op het display zichtbaar. Door ook nog een opklapbare handgreep toe te voegen, kan de gebruiker de Compact+ als een klassieke loep gebruiken. En met ingeklapte handgreep is de Compact+ een moderne, PDA-achtige gadget.

Door optimale keuzes in het optische ontwerp te maken, kregen wij het voor elkaar dat je de loep gewoon op het papier kunt leggen, en toch een scherp en goed verlicht beeld krijgt. En door de lens naar de zijkant te verschuiven gaat de Compact+ schuin op het papier liggen. Zo kan de slechtziende gebruiker lezen wat hij schrijft.

Onmisbaar hulpmiddel

Een druk op de “freeze” knop zorgt ervoor dat het beeld op het scherm blijft staan. Zo kan ook de opdruk van het blik in het bovenste schap eenvoudig worden gelezen. Met een te kiezen vergrotingsfactor, en naar keuze in diapositieve weergave of instelbare kleurcombinaties.

Voor sommige gebruikers is de leesloep een onmisbaar hulpmiddel. Het is voor hen een geruststellend idee dat we de Compact+ zo ontwikkelden dat deze niet alleen op het oplaadbare accupack werkt, ook op gewone penlight batterijen - overal ter wereld verkrijgbaar.

Zie ook: