Award
Bekroond product
  • iF Design Award GoldiF Design Award Gold
  • iF Design AwardiF Design Award
ZiuZ - Zorg met een scherpe blik

ZiuZ - Zorg met een scherpe blik

Een patiënt moet volledig kunnen vertrouwen op de juiste inhoud en omschrijving van voorverpakte medicijnzakjes. Om dit proces volledig digitaal gecontroleerd te laten verlopen hebben we IRIS ontwikkeld met ZiuZ Medical.

Van groot naar klein

Voorlopers van de IRIS zijn in vergelijking groter en relatief duur in aanschaf en onderhoud. In de ontwikkeling van IRIS lag de focus op het creëren van een kleinere, lichtere scanner.

“IRIS snijdt een nieuw marktsegment aan. Dit maakt het moeilijk om verkoopaantallen in te schatten. Daarom richtten we ons op het mogelijk maken van kleine serieproductie. Qua onderhoud was het uitgangspunt dat slijtagedelen en elektronica eenvoudig vervangen kunnen worden. Het product is daarom modulair opgebouwd en sneller te assembleren. We zochten in nauwe samenwerking met soft- en hardware-ontwikkelaars naar de beste oplossingen op het gebied van: technology, usability, de kostprijs en de look & feel. De uitdaging was om het maximale te halen uit de andere betrokken partijen én binnen hun expertises te zoeken naar ruimte voor innovatie.” - Koos Munneke.

Snel & Betrouwbaar

Apothekers en kleine ziekenhuizen kunnen met IRIS sneller en geautomatiseerd schouwen. Met onze kennis van beschikbare technologieën en ervaring van optica hebben we een compact en onderhoudsvriendelijk product kunnen realiseren dat bedrijfszeker is tegen een lage kostprijs.

Dick Bloemhof van Nij Smellinge - Ziekenhuisapotheker en medeontwikkelaar van IRIS: “Dankzij IRIS verschuift onze aandacht naar advies en kwaliteitsbewaking: precies waar ons vak over moet gaan. Nu zijn wij beter in staat om patiënten snel, betrouwbaar en op het juiste moment hun medicatie te geven.’’

Zie ook:

Nieuws: iF design award - Gold