Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Kalfire E-one: 100% haardvuur, 0% emissie

Kalfire E-one: 100% haardvuur, 0% emissie

Om met de spoiler in huis te vallen: de E-one emissieloze sfeerhaard van Kalfire maakt gebruik van gas noch vuur. Baanbrekende, gepatenteerde technieken maken de E-one het eerste, écht realistische alternatief voor de conventionele gashaard, met een virtuele vlam die niet van echt te onderscheiden is.

Multidisciplinaire slagkracht   

Kalfire is een gevestigde naam in hoogkwalitatieve designhaarden en heeft als missie om mensen in elk huis bij elkaar rond het vuur te brengen. Om dit ook in kleinere, goed geïsoleerde woningen zonder rookkanaal mogelijk te maken vroegen zij Spark mee te helpen bij de ontwikkeling van de emissieloze haard. Michel van Schie, projectleider vanuit Spark: “Na een aantal technieken verkend te hebben kwamen we uit bij projectie. Ondanks aanvankelijke twijfel bij sommigen, zijn we dat avontuur toch aangegaan.”

En met succes, mag gezegd worden. Mede dankzij de multidisciplinaire slagkracht van Spark. Van Schie: “Dit project is een uithangbord voor onze expertise op uiteenlopende disciplines zoals concept design, mechanica, elektronica, software, video en – niet te vergeten – intellectueel eigendom. Zo hebben we Kalfire ook geholpen bij de octrooistrategie en zijn meerdere technologieën in de E-one inmiddels gepatenteerd.”

Grote hoogten

Zoals vaker het geval is ook het succes van de E-one een combinatie van factoren, te beginnen met de visie en marktkennis van Kalfire en de expertise van Spark. Maar Van Schie ziet nog een belangrijke factor: “De samenwerking. Kalfire legde de lat telkens weer wat hoger, aangemoedigd door wat wij voor elkaar kregen. Zo hebben we elkaar tot grote hoogten gestuwd.”  

Het resultaat is een perfecte illusie. Een design inbouwhaard, uitgevoerd met regelbare verwarming en voorzien van subtiele geluidseffecten, perfect afgestemd op niet-bestaande vlammen. Van Schie: “Je wéét dat je naar een hologram en niet naar een echt haardvuur kijkt. Maar na een minuut of zo vertellen je hersenen je toch dat daar een echt vuurtje knispert. Daar word je blij van.”

Vuurbeleving

Zie ook: