Foldable Road Sign: hét teken op de weg

Foldable Road Sign: hét teken op de weg

Hulpdiensten kunnen sneller te werk gaan dankzij Foldable Road Sign. SAC Sabah Al-Ahmed Center (onderdeel van KFAS) vroeg ons hun gepatenteerde productidee te verbeteren. Het resultaat: een licht, snel opzetbaar en volledig inklapbaar verkeersbord. In één oogopslag duidelijkheid voor verkeersdeelnemers.

Tijdwinst hulpdiensten

In het patent was geen doelgroep gespecificeerd. Aan ons de taak dit helder te krijgen. Het ontwerp van een product wordt immers gestuurd door de gebruikers waar het voor bedoeld is. Hulpdiensten bleken de belangrijkste doelgroep te zijn. Foldable Road Sign levert hen tijdwinst op waardoor weggebruikers in nood sneller worden geholpen.

Innovatieve combinatie

Een innovatieve combinatie van technologieën maakt Foldable Road Sign uniek op de markt. Wij bedachten een bord gemaakt van reflecterend doek, met een lichte, flexibele rand. LED-verlichting voor zichtbaarheid ‘s nachts kon hierdoor makkelijk worden geïntegreerd. De scharnierende poten uit het patent vervingen we door een uitschuifbaar statief, zodat het verkeersbord zeer snel opgezet kan worden.

Licht en stabiel 

Harde wind, voorbijrazend verkeer; Foldable Road Sign blijft staan. Het ontwerp in het patent had 16 kg moeten wegen om deze stabiliteit te garanderen. Foldable Road Sign weegt slechts 4 kg. Hoe dat kan? We verlengden de achterste poot van het statief en verlaagden de algehele hoogte. Voeg de gewichtszak van slechts 2.5 kg toe en het verkeersbord gaat geen kant op.

Groter geheel

Voor het SAC zijn we aan de slag gegaan met meerdere patenten. Ook voortgekomen uit deze samenwerking is de intuïtieve schuimblusgranaat.

Zie ook: