Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Holmatro lichtgewicht lieren

Holmatro lichtgewicht lieren

Samen met Holmatro hebben we de nieuwe serie lieren ontworpen. Holmatro heeft deze lieren eind 2009 op de markt geïntroduceerd en zorgt hiermee voor een grote verrassing in de markt voor marine equipment.

Vernieuwende vorm

De nieuwe Holmatro lieren zijn technisch superieur. Dit past goed bij het merk Holmatro en haar positionering in de markt voor zeiljachten. In die markt leveren zij al hydraulische apparatuur. Bij de hoogwaardige techniek, hoort een hoogwaardige uitstraling. Door gebolde vormen straalt het product kracht uit en subtiele chroom accenten geven een gevoel van kwaliteit. De lijngeleiding is geïntegreerd in de bovenkant waardoor één solide en modern karakter is ontstaan.

De werking is gebaseerd op het gepatenteerde Grip & Run systeem: Verticale groeven langs de buitenkant geven maximale grip op het touw, zowel nat als droog, en ook de spanning op het touw wordt meer gelijkmatig verdeeld. De lier is met de hand te verdraaien, maar ook eenvoudig te voorzien van elektrische of hydraulische bediening. Door het gebruik van lichtgewicht aluminium is het totaalgewicht gehalveerd vergeleken met andere modellen.

Vorm volgt functie

In samenwerking met de ervaren zeilers van Holmatro is de lier verder geoptimaliseerd voor een compromisloos gebruik. De nieuwe lieren van Holmatro voldoen aan de hoogste eisen en worden ingezet onder de meest extreme omstandigheden, zoals de America’s Cup, Volvo Ocean Race en Vendee Globe.

Zie ook: