Award
Bekroond product
  • Syntens Innovation AwardSyntens Innovation Award
iForks draadloze weegvorken

iForks draadloze weegvorken

iForks is een draadloos weegsysteem voor vorkheftrucks. Externe bekabeling is overbodig: de componenten zijn volledig in de vorken geïntegreerd. Het meetsignaal wordt met Bluetooth draadloos naar de indicator in de cabine gestuurd. Ravas en Spark ontwikkelden hiermee een product dat binnen enkele minuten op elke vorkheftruck te monteren is.

Voordelig

Het mooie van iForks zit hem niet alleen in de snelle montage. Het ontbreken van externe kabels maakt mobiel wegen ook robuuster, goedkoper en minder storingsgevoelig. Connectoren zijn kostbaar en kabels raken vaak beschadigd, zelfs met dure beschermingsmaatregelen. 

Ruig en robuust

We zetten onze  tanden ook in het accupack: een extreem robuust systeem. Het accupack is met één simpele beweging in de houder te plaatsen en te verwijderen. De houder zelf is volledig opgenomen in de contour van de vork. Wij zijn ook bijzonder trots op de compacte behuizing waarin de elektronica is gegoten en de complete integratie met de vorken. Intensieve gebruikstesten tonen aan dat het weegsysteem bijzonder schok- en vochtbestendig is en de meest ruige omstandigheden kan doorstaan.

Langdurige samenwerking

iForks is opnieuw een succesvol resultaat van de langdurige samenwerking tussen Ravas en Spark. Eerder werd onder meer de mobiel weegindicator voor handpalletwagens ontwikkeld. iForks werd in 2010 bekroond met de FLTA Award 2010, een prestigieuze prijs van de Britse Forklift Truck Association.

Zie ook:

Ravas