Mbrace concept reddingsvoertuig

Mbrace concept reddingsvoertuig

De mbrace is een reddingsvoertuig dat ingezet kan worden als mobilisatiehulpmiddel bij omvangrijke natuurrampen, met name aardbevingen en is daarmee een ideaal hulpmiddel.

Ruig terrein

Met de mbrace kunnen niet alleen slachtoffers, maar ook goederen, gereedschappen en puin vervoerd worden over ruig terrein. TU-Delft student Remko Verhaagen heeft - als afstudeerproject - samen met Spark de mbrace ontworpen. Dit in nauwe samenwerking met USAR (Urban Search and Rescue Team).

Elk jaar proberen hulporganisaties als USAR tienduizenden overlevenden van een aardbeving in veelal onbereikbare gebieden te redden. Dit reddingsvoertuig vergroot de kans op overleven aanzienlijk door het bieden van een directe reddingslijn.

Ideaal hulpmiddel

De mbrace is licht, en zeer eenvoudig demonteerbaar. Daardoor is hij goed te transporteren naar rampgebieden over de hele wereld en onmiddellijk in te zetten. Door zijn eenvoud in gebruik, demontabel en lichtgewicht draagvlak en de elektrisch aangedreven wielen is het een ideaal hulpmiddel voor het bereiken van overlevenden in afgelegen en vaak moeilijk bereikbare gebieden.

Zie ook: